Esittely

|
Share

Kaupunkikulttuuria, taidetta ja ainutlaatuisia tiloja

Kulttuuritehdas Korjaamo on yksi Pohjoismaiden suurimpia kulttuurikeskuksia, joka tuottaa kaupunkikulttuurielämyksiä sekä kulttuuritapahtumia musiikin, teatterin, kuvataiteen ja keskusteluiden saralla. Yksi vuoden kohokohdista on Korjaamo Teatterin Stage-festivaali elokuussa. Korjaamolla on oma elokuvateatteri, Korjaamo Kino, joka on avoinna joka päivä. Tärkeä osa Korjaamon toimintaa ovat myös ravintola- ja tilapalvelut, joiden myötä Korjaamo vuokraa tilojaan yritysten ja organisaatioiden itse tuottamien tapahtumien käyttöön.

Korjaamo pyrkii olemaan laaja-alaisin ja merkityksellisin kulttuurikeskus pohjoisella alueella. Tuottajamme poimivat kotimaisen ja ulkomaisen tarjonnan joukosta esiintyjiä, taiteilijoita ja tuotantoja, joiden kohtaaminen jättää jäljen. Uutuus, ajankohtaisuus ja vuorovaikutus muun maailman kanssa ovat meille tärkeitä arvoja. Korjaamo kuuluu kansainväliseen itsenäisten kulttuurikeskusten Trans Europe Halles -verkostoon.

Satoja kulttuuritapahtumia vuodessa

Korjaamo tuottaa vuosittain noin 400 kulttuuritapahtumaa sekä noin 300 yksityistilaisuutta eli erilaisten organisaatioiden omia tapahtumia. Vuonna 2016 Korjaamon tapahtumissa kävi 150 000 kävijää. Sekä liikevaihto että kävijämäärät ovat olleet reippaassa kasvussa viime vuosina. 

Vuodesta 2004 asti toiminut Kulttuuritehdas Korjaamo on osa Korjaamo Group Oy:ta, joka tuottaa konsultointipalveluita ja tapahtumia lukuisissa kaupunkikulttuurikohteissa. Korjaamo Groupin toimintaa on Kulttuuritehdas Korjaamon lisäksi Jääpuisto Rautatientorilla. Korjaamo Group on osa keväällä 2016 perustettua Töölö Urban Oy konsernia, joka kehittää kaupunkielämän hankkeita. Kokonaisuuteen kuuluu Korjaamon ja Jääpuiston lisäksi Kauppatorin kupeessa sijaitseva Allas Sea Pool.

Henkilökuntaa Korjaamolla on noin 20, joiden joukossa on tuottamisen, ravintola-alan, tekniikan, myynnin ja markkinoinnin osaajia. Heidän lisäkseen Korjaamolla työskentelee lukuisa määrä erilaisia ravintola-alan ja tekniikan freelancer-ammattilaisia.

Näin rahoitamme Korjaamon toimintaa

Noin kolmasosa Korjaamon liikevaihdosta muodostuu baarin ja kahvilan myyntituloista. Pääsylipputulojen ja tilapalveluiden vuokratulojen osuus on molempien noin 15 prosenttia. Apurahojen ja erilaisten tukien osuus on noin 17 prosenttia liikevaihdosta. Yhteistyökumppanuuksien tuki noin 4 prosenttia.

Helsingin kaupunki tukee Korjaamon toimintaa 83 000 eurolla vuosittain. Korjaamo saa tukea vaihtelevan määrän myös opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Lisäksi Korjaamo saa projektirahoitusta muun muassa Stage-festivaalia varten. Korjaamo Groupin liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa vuosittain.

Korjaamolla on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä yhteiskunnallisen yrityksen merkki.

Lämpimästi tervetuloa Korjaamon tapahtumiin!


Tietoa medialle >