Korjaamon minikirjasto

Uusi kirjastokokeilu yhdisti töölöläisten suosikkikirjat ja rennon lukuympäristön kirjastopalveluineen.

MINIKIRJASTO KORJAAMOLLA 2014-2016

|
Share

Töölön kirjaston remontti toi minikirjaston Korjaamolle – TÖÖLÖN KIRJASTO AVATTU SYKSYLLÄ 2016

Töölöläisille tarjoutui mahdollisuus kirjastoelämyksiin myös Töölön kirjaston peruskorjauksen aikana, kun Helsingin kaupunginkirjasto avasi heinäkuun 2014 lopussa toimipisteen parin korttelin päähän Kulttuuritehdas Korjaamolle. Samalla Korjaamon aulaan syntyi kaupunkilaisten usein toivoma kirjallinen lekottelupaikka, jossa voi nauttia lukuhetkestä vaikkapa kahvikupposen äärellä.  

Kirjastopiste siirtyi Korjaamon vaunuhalliin Ratikkamuseon yhteyteen. Minikirjasto oli avoinna päivittäin 11–17.

Kirjastopiste toimi itsepalveluperiaatteella eikä siellä ollut kirjaston henkilökuntaa. Lainaus ja palautus hoituvat automaateilla, ja varauksissa, maksuissa ja kirjastokorttiasioissa palvelevat muut kaupunginkirjaston toimipisteet.

Korjaamon minikirjasto oli uudenlainen toimintakokeilu, ja konseptia kehitetään vastaisen varalle asiakkaiden palautteen perusteella. Korjaamon toimipiste palveli aina vuoteen 2016 Töölön kirjaston uudelleenavautumiseen saakka. Minikirjastossa oli valikoituina parhaat palat Töölön kirjaston laajasta valikoimasta, ja mukaan mahtui monenlaista bestsellereistä kesäpokkareihin sekä lasten kirjoista peleihin ja elokuviin.