Korjaamo Insight
Kirjaudu tai Rekisteröidy jättääksesi kommentin

Kulttuuritehdas Korjaamolle turvapalveluja tarjoavan PSG Turva Oy:n myyntipäällikön rasistisia Facebook kirjoituksia ei voi sivuuttaa henkilökohtaisina mielenilmauksina

| 06.10.2017 - 08:37
|
Share

Torstaina 5.10.2017 Kulttuuritehdas Korjaamolle tulleiden asiakasyhteydenottojen ja Punk in Finland -foorumilla käydyn keskustelun pohjalta Kulttuuritehdas Korjaamoa pyörittävä Korjaamo Group Oy pohtii yhteistyön jatkoa nykyisen turvapalvelujen tarjoajan kanssa. Nykyisen palvelutarjoajan, PSG Turva Oy:n myyntipäällikkö on avoimen Facebook-profiilinsa kautta mainostanut sekä työnantajaansa että rasistisia näkemyksiään. Kirjoituksien räikeästä maahanmuuttovastaisuudesta ja julkaisuajankohdista voi päätellä, että henkilön tiukat kannat eivät ole, nyt kohun sosiaalisessa mediassa noustessa, työnantajalle enää uusia. Kulttuuritehdas Korjaamon kanta on, että tällaisen työntekijäkäyttäytymisen hiljainen hyväksyntä on piilovaikuttamista, johon niin yritysten kuin yksityisten kuluttajien on pyrittävä vaikuttamaan muun muassa ostopäätöksillä.

PSG Turva Oy on eilen (5.10.2017) kohun noustessa julkaissut tiedotteen, jossa vedotaan siihen, että henkilön kirjoitukset eivät edusta yhtiön kantaa. Kirjoitukset ovat PSG Turva Oy:n mukaan henkilön omalla ajalla ja omassa Facebook profiilissa julkaisemia.

"Olemme kaupunkikulttuuritoimija ja ajamme jokaisen ihmisen oikeutta oman mielipiteen ilmaisuun. Operoimme mm. Rautatientorin Jääpuistoa, joka viime talvena sijaitsi konkreettisesti kahden vastakkaisen mielenosoitusleirin välissä tarjoten puolueetonta maaperää. Mutta onko kyse mielenilmaisun vapaudesta, kun yrityksen päällikkötason työntekijä avoimen rasistisilla ja uhkaavillakin viesteillä vie luottamuksen yrityksen arvopohjasta toimialalla, jossa tärkeimpänä tehtävänä on taata asiakkaiden turvallisuus. Mielestäni ei tällaista käyttäytymistä voi hyväksyä päälliköltä, eikä näin vahvoja mielipiteitä omaava henkilö sovellu välttämättä turvatehtäviin.” toteaa Korjaamo Groupin toimitusjohtaja Sara Norberg.

PSG Turva Oy on tiedottanut, ettei yritys hyväksy rasistista tai yhdenvertaisuutta loukkaavaa kirjoittelua. Tällä 6.10.2017 päivätyllä kannanotolla Korjaamo Group Oy pyytää, että tämä näkyy myös PSG Turva Oy:n tämän päivän hallituksen kokouksen päätöksenteossa ja kumppanimme lähtee mukaan yhteiseen epäoikeudenmukaisuuden ja vihapuheiden vastaiseen taistoon kohti turvallisempaa yhteiskuntaa.

PSG Turva Oy:n tiedote 5.10.2017

Kommentit